Moje šťastná hvězda

Jean-Paul Belmondo: Na festival k nám už nedorazí

Čeští fanoušci smutní, svou milovanou hvězdu naživo už asi nespatří.

Letos si měla francouzská herecká legenda JEAN-PAUL BELMONDO (84) převzít ocenění v Karlových Varech z rukou JIŘÍHO BARTOŠKY (70). Zdravotní stav už mu ale cestu do Čech asi nikdy nedovolí.
Jedním z triumfů letošního karlovarského filmového festivalu měla být právě legenda francouzského filmu Belmondo. Čeští fanoušci se na něj velmi těšili a setkat se s ním toužil i „český Belmondo“ JIŘÍ KRAMPOL (78). „Je to škoda, tolik bych ho chtěl vidět,“ posteskl si Krampol, který Belmondovi propůjčil svůj hlas v kultovních snímcích jako Zvíře, Muž z Ria nebo Veselé Velikonoce. Pořadatelé festivalu se synem Belmonda PAULEM (54) jednali a byli připraveni za legendárního herce uhradit veškerý servis, aby mu ve Varech mohli předat Křišťálový globus za přínos světové kinematografii. „Strašně rád by přijel, ale už na tom není zdravotně dobře,“ řekl Bartoška a dodal, že si Belmonda budou fanoušci moci připomenout alespoň díky plakátu z jeho rané tvorby, na který mají hercův souhlas.
Slavný Muž z Acapulca se teď navíc potýká s bolestmi kvůli zánětům v nohách. Kvůli nim už nemůže ani cestovat.

Jiri Bartoska

Jednou už ho pohřbili
Už v životopisném dokumentu z minulého roku, který o něm natočil jeho syn Paul, má legendární Bebel problémy s mluvením a jde vidět, že již není v kondici. Herec, který 9. dubna oslavil 83. narozeniny a přivedl do kin přes 130 milionů diváků, si zdraví nikdy moc neužil. Různé nemoci ho trápily už od mládí, včetně tuberkulózy, která ho postihla v 16 letech. V roce 1999 dostal infarkt přímo na jevišti před diváky. O dva roky později ho postihla mozková příhoda, po které ochrnul na pravou polovinu těla a přestal mluvit. Od té doby sice chodí o holi a jeden fanoušek už ho dokonce pohřbil, ale stále neztrácí úsměv a bojuje o každý den. Belmondo přiznává, že žil naplno a doslova ďábelským životem. Z prvního manželství měl tři děti, pak jeho životem prošla řada krásných žen, dokud se v roce 1989 neoženil s o 30 let mladší tanečnicí a měl s ní dcerku STELLU (14). O devět let později se s NATTY ale rozvedl a od té doby se stal terčem zlatokopek. Velkou tragédii, s níž se doposud nevyrovnal, pro něj byla smrt jeho milované dcery PATRICIE (†36) při požáru bytu. „Když člověk přežije své dítě, je to ta nejstrašnější věc, která se může stát,“ řekl a už na toto téma nechtěl nikdy hovořit. Naposledy herce letos v únoru téměř rozplakal obrovský aplaus obecenstva v pařížské Salle Pleyel, když přebíral speciální cenu César za svůj bohatý přínos filmové historii. Herec byl neskutečně dojatý.

Jiri Krampol

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden