Můj kousek štěstí

Jean Paul Belmondo - Skončíš u lopaty, prorokovali učitelé

Můj kousek štěstí

Pro všechny neposlušné lumpy, kterým ve škole vyhrožují, že rostou pro šibenici, je Belmondo nadějí. Jemu něco podobného říkali také. 

Pochází z umělecké rodiny. Bydleli na jednom z pařížských předměstí, otec byl sochař, matka malířka, předkové z otcovy strany pocházeli z Itálie. Jean-Paul Belmondo považuje svoje dětství za šťastné, zato jeho rodiče byli zřejmě výchovou až příliš živého chlapečka vyčerpaní.

Bez talentu!

Odmalička v něm dřímal klaun, šašek, bavič prahnoucí po potlesku. Je nestálý, roztržitý a není nadaný intelektuálně, pouze na manuální práci – tak zněla reference z jedné ze škol. Do vínku dostal mimo jiného i nadání ke sportu, odmalička boxoval. Rodiče zoufale přemýšleli o budoucnosti svého nestálého a roztržitého synka.

Samozřejmě že je napadlo dát jej na konzervatoř, avšak, ač to zní neuvěřitelně, nebyl přijat. Pro nedostatek talentu. Trpělivosti měl naštěstí dostatek, když se hlásil

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden