Můj čas na kafíčko

Jedeme do českých lázní!

Když si neodpočinete v českých lázních, tak už nikde. Dnes už není problém vybrat si ten správný balíček, který vám zregeneruje mysl i tělo. Vybere si každý. Co ale dělat, když skončí procedury a wellness rozmazlování? Poradíme vám, kam jít a co podniknout!

Karlovy Vary

Kdo chce zkombinovat léčebný pobyt se společenským vyžitím, pro toho jsou Vary ideální. Vyvěrá zde několik pramenů a úlevu zde najdou návštěvníci s poruchami výměny látkové, pohybového ústrojí, trávicího ústrojí a nervovými chorobami. Velmi optimisticky působí procházky po kolonádě a nábřeží říčky Teplé. Skvělé jsou výlety vláčkem na hrady Bečov, Loket, do Muzea skláren Moser či Muzea Jana Bechera, jen pozor, aby „třináctý pramen“ nezlikvidoval výsledky pobytu! Spousta lázeňských domů nabízí veškeré léčebné i wellness procedury, ale určitě navštivte termální bazén hotelu Thermal!

Slavná kolonáda.

Třeboň

Jihočeské město nabízí pobyt v koupelových lázních Aurora a ve slatinných Bertiných lázních, přičemž bonusem je velký výběr jihočeských rybích bašt v historickém centru města a možnost výletů do jihočeské krajiny mezi rybníky. Vidět musíte velebnou Schwarzenberskou hrobku v parku na břehu Světa! Úlevu v Třeboni návštěvníci najdou hlavně od kloubních a svalových potíží a od bolestí měkkých tkání. K dispozici jsou nejen klasické koupele, ale i celý vodní svět s velkým bazénem, tobogánem a vířivkou, sauna, masáže, i specialitky typu magnetoterapie, elektroléčba, inhalace.

Třeboň

Poděbrady

Na srdce jsou Poděbrady, hlásá známý slogan, a dodejme: nejen na srdce, ale i na cévy, krevní oběh, obezitu, cukrovku, pohybový aparát a kožní problémy, i na celkové povzbuzení a vitalitu! Velkou výhodou tohoto lázeňského města je snadná dostupnost, výhodná poloha lázeňských domů u krásného centrálního parku-náměstí a tradičně velmi luxusní ubytování. Každý lázeňský dům má svůj bazén, ve kterém se plave i cvičí, ale hlavní devizou jsou koupele ve zdejší minerální vodě, jemně perlivé, železité až sirné Poděbradce, vhodné i pitným kúrám. Vycházky kolem Labe jsou krásné!

Hotel Zámeček u parku nabízí klid, styl a přiměřený luxus.

Luhačovice

Toto městečko by si zasloužilo přízvisko „moravské Vary“, protože nabízejí úlevu velmi širokému spektru návštěvníků – od srdečních a cévních problémů přes léčbu trávicího traktu až po kloubní, plicní a nervové obtíže, a k tomu se přidává pěkná lázeňská promenáda v centru podél říčky Šťávnice. Krásné je lázeňské centrum s mnoha prameny, procedur je opravdu hodně, a komu by nestačilo luxusní lázeňské centrum hotelu Alexandria (jedno z mnoha, vstup i pro veřejnost), může do velkého bazénu Městské plovárny. Lesopark kolem lázeňského centra je nádherný, láká k procházkám!

Jurkovičov dům.

Darkov

Návštěvníci se shodují na zvláštní, uvolněné atmosféře tohoto lázeňského areálu u Karviné, ať už přijeli za skutečným léčením nebo „jen“ za odpočinkem. Jednotlivé budovy spojuje krásný park na břehu Olše. Lázně samotné se specializují na nemoci pohybového, nervového a oběhového ústrojí, jejich hlavní „zbraní“ je vyvěrající jodobromový pramen s vysokým obsahem jódu, která zabírá i na kožní a gynekologické problémy. Wellness hosté tu najdou saunu, pěkný bazén, zábaly, rašelinové obklady, masáže… Názvy pobytů jako Regenerační kúra nebo Dámská jízda hovoří samy za sebe.

Koupele působí blahodárně na celé tělo.

Bělohrad

Půvabné podkrkonošské lázně jsou zaměřené na srdce a oběhové ústrojí, trávicí obtíže, pohybový aparát a obezitu. Zdraví vám tu podepřou uhličité a sirné prameny, zábaly do léčivého bahna a také čistý podhorský vzduch. Kromě veškerých wellness procedur, elektroléčby, inhalací a podobných specialitek vás mohou vyhnat na terénní kúru neboli výšlap do zdejšího parku a dál, do lesů. Milovníci plavání mohou do velkého bazénu hotelu Grand a ještě do klasického plaveckého nebo si umírněně zasportovat na minigolfu. Zájemci o historii navštíví zámecký park a historickou oranžérii.

Opět elegance první republiky" Lázeňský hotel Grand.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden