Jedinečné okurkové ratatouille

Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale vynikající.

Ingredience

3 mladé salátové okurky, 1 světlá paprika, 2 rajčata, 1 větší cibule, 500 g brambor, 2 stroužky česneku, 3 až 4 lžíce slunečnicového oleje,  ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky sladké papriky, pepř a sůl podle chuti

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkruhy, brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a osmahneme je na oleji. Pak přidáme rajčata a papriku na kousky a na chvilku pánev přiklopíme. Oloupeme okurky, nakrájíme je na kolečka a přidáme je do pánve krátce před tím, než budou brambory hotové. Přidáme prolisovaný česnek, koření a osolíme. Zelenina v ratatouille by měla být příjemně křupavá.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama