Můj čas na kafíčko

Jedna divoká noc měla nečekané následky!

Z náhodné známosti byl vztah na celý život!

V mládí jsem měla dost bouřlivý život a málem jsem na to doplatila. Naštěstí vše dopadlo nejlépe, jak mohlo.

Běžný vývoj vztahu bývá takový, že se do sebe dva lidé zamilují, nějaký čas se poznávají, potom se vezmou a založí rodinu. Ne vždy se ale tenhle postup podaří dodržet. Občas se dokonce stane, že všechno proběhne v opačném pořadí. Mohla bych o tom vyprávět.

Následek jediné noci

Jako mladá jsem patřila k dívkám, které jsou víc někde na diskotékách a zábavách, než doma. Patřily k tomu i krátkodobé známosti. Brala jsem všechno hodně lehkomyslně. Když se mi někdo líbil, neměl práci mě svést. Takhle to bylo i s Honzou. Seznámili jsme se na jedné diskotéce a on mě odvezl k sobě domů.

Nic jiného jsme neplánovali, nebylo ani jisté, jestli se ještě někdy uvidíme. Dva měsíce jsem pak nic nepodnikala, řešila jsem problémy v rodině, nemocnou babičku. Jenže tentokrát moje naivita nezůstala bez následků. Zjistila jsem, že čekám dítě. A bylo jasné, že otcem je Honza, protože to tak časově vycházelo.

První mojí myšlenkou byla interrupce. Můj gynekolog mě ale varoval, že už bych znovu do jiného stavu přijít nemusela. To změnilo moje rozhodnutí. Nejprve jsem váhala, co udělám a pak jsem všechno řekla mámě. Ta mi vyhubovala, ale současně mě přesvědčila, abych Honzu vyhledala a všechno mu řekla.

Jeho postoj mě překvapil

Netušila jsem, jak se Honza zachová a co na to řekne. Během našeho setkání jsme si sice rozuměli, ale takových jako já určitě potkal spoustu. Velice mě ovšem překvapil. Poté, co se dozvěděl o mém těhotenství, prohlásil sebevědomě, že si mě vezme.

Prozradil mi, že za podobné situace se kdysi vzali i jeho rodiče. Nechtěla jsem souhlasit hned a vzala si čas na rozmyšlenou, abych to ještě probrala s rodiči. Máma řekla, že bych se měla zachovat rozumně. A tak jsem to udělala, vzala jsem si někoho, koho jsem zatím viděla jen dvakrát v životě.

Vdávala jsem se ve čtvrtém měsíci, kdy na mně můj stav ještě nebyl znát. A věřte nebo ne, takhle uzavřené manželství nám vydrželo více než čtyřicet let!

Jana L. (62), Karviná

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden