Moje šťastná hvězda

Jedna role jim postačila k nesmrtelné slávě

Zahráli si v úspěšných filmech a pak zmizeli

Svého času je znal celý národ, dnes o nich nikdo nic neví. Některé dámy se rozhodly s herectvím skoncovat, jiné už zkrátka nedostaly žádnou další nabídku. Tady je šestice těch nejvýraznějších.

Až příliš výrazná role

Nejprve si zahrála ve filmu Bota jménem Melichar, ale pak přišla nabídka na roli v trilogii Slunce, seno... a VERONIKA KÁNSKÁ (50) měla smůlu. Film měl takový úspěch, že paradoxně ukončil její hereckou kariéru. Postava Blaženy je totiž natolik výrazná, že si ji budou diváci s herečkou spojovat už navždy. Dodnes ji tak lidé dokonce oslovují na ulici. „Vždycky jim říkám, že se jmenuji Veronika,“ směje se s tím, že to stejně není nic platné.

Tehdy jí bylo 17 let a její hvězda vyletěla do nebes velkou rychlostí. Najednou byla slavná, na ulici ji poznávali a ona se rozhodla herectví studovat. Na DAMU se ale nedostala, znovu to nezkoušela a raději se stáhla do ústraní. Po letech se ještě objevila v pokračování Discopříběhu jako zdravotní sestra, ale nikdo už jí ani pořádně nezaregistroval. Na herectví nakonec úplně zanevřela, odstěhovala se z Prahy na vesnici a žije prý dost podobným životem jako lidé v jihočeských Hošticích, kde se populární trilogie natáčela. Tedy typicky venkovským životem. V první řadě se věnuje svým dětem ANNĚ MARII (22) a ADAMOVI (13).

Mariana Slováková s Rudolfem Hrušínským v Discopříběhu.

Velké kariéry se dobrovolně vzdala

Věnovala se nejen divadlu, ale také modelingu. Když bylo MARIANĚ SLOVÁKOVÉ (44) teprve 14 let, všiml si jí režisér JAROSLAV SOUKUP (69) na natáčení videoklipu skupiny Elán, v němž účinkovala. Slovo dalo slovo a blonďatá kráska se stala hvězdou filmu Discopříběh. Krásnou Evu obdivovalo celé Československo. Muži ji milovali a ženy si přály vypadat jako ona. Nikdo nepochyboval o tom, že má před sebou zářnou kariéru. Ona ale tvrdí, že se v jejím životě nic zásadního nezměnilo.

Po natáčení a všech povinnostech s ním spojených přijala pozvání na pohovor do modelingové agentury v Paříži, kam odletěla společně s EVOU HERZIGOVOU (43). Najednou stála před velkým rozhodnutím. Mohla jít studovat herectví, nebo se profesionálně věnovat modelingu. Rozhodování bylo těžké, a tak se nakonec od stěhovala do Švýcarska, kde strávila následujících pět let. Na obrazovce už ji nikdo neviděl a ona nikdy nelitovala. Dnes žije v Bratislavě, vychovává dceru NINU (10) a má firmu s bazény, vířivkami a saunami.

Eva Vejmělková a Pavel Kříž tvořili pár ve filmu Jak básníkům chutná život.

Rodina byla přednější

Herectví na rozdíl od ostatních vystudovala, ale dlouho u něj EVA VEJMĚLKOVÁ (47) nezůstala. Než se však rozhodla pro rodinný život, stihla natočit hned několik filmů. Diváci ji ale nejvíce zaznamenali ve třech dílech snímku Fontána pro Zuzanu a samozřejmě v Básnících. Slibný start kariéry jí zajistil režisér, do kterého se zakoukala, a poté, co spolu začali randit, ji obsadil do její životní role. Tehdy jí bylo 16 let, a tak nikdo nevěřil, že by její láska k DUŠANU RAPOŠOVI (63) mohla být skutečná. Je totiž o celých 16 let starší a vedle ní působil spíš jako její otec.

Když natočila svůj poslední film, rozhodla se pověsit herectví na hřebík a založit rodinu. Následující rok odletěla se svým milým do Las Vegas, kde  proběhla svatba a rok nato porodila dceru TARU (15). „Už nikdy nechci hrát,“ prohlásila tehdy s tím, že chce být dobrá matka a na sto procent se věnovat své rodině, kterou krátce na to rozšířila o další dceru RITU (12). Vzhledem k tomu, že obě dcery odrostly, rozhodla se nakonec kývnout na pokračování Básníků, a tak se téměř po 20 letech znovu postavila před kameru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden