Moje chvilka pohody

Jedno velké nedorozumění!

Jakmile jsem ho na letišti uviděla, okamžitě mě okouzlil. Jenomže jsem si myslela, že má ženu a děti. Nebyla to pravda.

Před čtyřmi lety na jaře jsem vyrazila s kamarádkou Danou na týdenní dovolenou na Krétu. Byly jsme obě delší dobu nezadané, tak jsme to braly tak trochu jako dámskou jízdu, kterou si užijeme bez chlapů.

Jenže ouha. Už když jsme čekaly na letišti, tak jsem si ho všimla. Blížil se k nám podmanivý, černovlasý, elegantní muž a já na něm doslova visela pohledem.

Když kolem nás procházel, usmál se na mě, a pak zamířil k ženě se dvěma malými dětmi. Dal jí pusu na tvář a posadil se k nim. Zklamaně jsem se otočila zpět. Je ženatý.

Byl okouzlující

Konečně jsme nastoupily do letadla a naše dovolená začala. Jenže se ukázalo, že můj objev a jeho rodinka nejenže letí s námi, ale cestují i do stejného hotelu. „Alespoň bude na co koukat,“ mrkla jsem spiklenecky na Danu, ale ona mé nadšení nesdílela.

Nesnášela totiž, když svobodné ženy flirtují se ženáči. Slíbila jsem jí, že ho nebudu svádět. Na Krétě jsme si to užívaly plnými doušky a já celou dobu potají pokukovala po tajemném elegánovi.

Pak jsem ale začala mít pocit, že se po mně také dívá, což mi ostatně potvrdila i Dana, tak jsem toho nechala a ostentativně jsem ho ignorovala. Vždyť tam měl rodinu!

Flirtoval s jinou

Skoro ke konci týdne byla v hotelu večerní zábava a byly jsme tam jak my s Danou, tak i on se svou ženou. Asi v deset hodin si ale jeho manželka šla lehnout a on se přemístil na bar.

Za pár okamžiků už u něj byla nějaká žena a oba spolu dost okatě flirtovali. Nemohla jsem uvěřit, že je to takový ničema, a znechuceně jsem odešla. Do konce dovolené jsem se na něj nepodívala už ani potají.

Sebral odvahu

Když jsme pak přiletěly zpět do Prahy a čekaly jsme na kufry, stál s rodinou kousek od nás a já měla intenzivní pocit, že mě sleduje. Myslela jsem si, že ví, že jsem ho ten večer viděla a nechce, abych to řekla jeho ženě.

Otočila jsem se a tázavě jsem se na něj podívala. Měla jsem pravdu, vydal se ke mně. Jenže všechno bylo jinak, než jsem si myslela.

Všechno se vysvětlilo

Řekl, že se jmenuje Petr a že nechce promarnit tuhle šanci. Celou dovolenou mě prý chtěl oslovit, ale neměl odvahu, protože jsem ho ignorovala. Nechápala jsem, ale pak mi vysvětlil, že ta žena ani děti nejsou jeho.

Že jde o jeho sestru, kterou opustil manžel, tak jí slíbil doprovod. Divil se, že jsem si myslela, že jsou svoji. Když jsem nad tím popřemýšlela, skutečně se jí za celou dobu dovolené ani jednou důvěrněji nedotkl.

Najednou všechno dávalo smysl. Vysvětlili jsme si, jak to celé bylo, a i s jeho sestrou jsme se všemu zasmáli. Od té doby jsme s Petrem spolu a na příští rok plánujeme naši svatbu.

Laura D. (42), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden