Jednoduchý zapečený chřest

Díky bešamelu vás dokáže tento oběd opravdu zasytit.

Ingredience: 1 svazek bílého chřestu, 1 svazek zeleného chřestu, 4 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml mléka, 3 bobkové listy, sůl, pepř a muškátový oříšek, 4 hrsti strouhanky

Postup:  Vložte chřest do osolené vroucí vody a povařte asi 3 minuty. Rozpusťte si máslo, přisypejte mouku a opékejte, dokud jíška nezezlátne.

Přidejte studené mléko a promíchejte. Vložte bobkový list a vařte přibližně 15 minut, dokud bešamel nezhoustne. Vyjměte bobkový list a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Do zapékací mísy vyskládejte zelený a bílý chřest, přelijte bešamelem a nechte zapéct přibližně 30 minut. Po 20 minutách přidejte máslo a strouhanku.

reklama
reklama

Komentáře