Jehněčí kotletky na chřestu

Suroviny:  12 ks jehněčích kotletek (po 70 g)  1 cibule  400 g zeleného chřestu  300 ml vývaru  4 lžíce oleje  2 lžíce hladké mouky  2 lžíce másla  1 lžička grilovacího koření  1 lžička vegety  špetka sušeného oregana a soli

Postup: Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením.

V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme. Vyndáme ho a uchováme v teple. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit.

Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama