Jehněcí kotletky na zelenině

Efektní jehněčí kotletky jsou ideální pro slavnostní příležitost. Pokud jehněčí moc nemusíte, recept se hodí i pro vepřové.

Ingredience: 

jehněčí kotletky

2–3 mrkve

1 cuketa

několik jarních cibulek

asi 5 brambor

2–3 rajčata

nakládaná cizrna

zelená petrželka

olivový olej

100 ml zeleninového vývaru

římský kmín

kurkuma

sůl, kousek másla, čerstvý koriandr na posypání

Postup:

Mrkev, cuketu, jarní cibulku a česnek nakrájejte nadrobno. Brambory omyjte, neloupejte a pokrájejte na čtvrtky. Z rajských jablek odstraňte slupky (ponořte je na pár minut do horké vody), vyndejte jadřince a pokrájejte na větší kostky. To vše smíchejte v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolte, lehce posypejte římským kmínem, kurkumou a nahrubo nakrájenou petrželkou, pokapejte olivovým olejem a zalijte troškou zeleninového vývaru.

Znovu promíchejte, zakryjte alobalem a pečte asi 30 minut na 180 °C, dokud nejsou brambory měkké. Jehněčí kotletky osolte a krátce opečte na pánvi. Položte je na zeleninu v pekáčku, na každou dejte máslo a pečte při 220 °C ještě asi 7 minut. Posypejte koriandrem.

reklama
reklama

Komentáře