Jehněcí kotletky na zelenině podle Alice Bendové

Suroviny:  jehněčí kotletky  2 – 3 mrkve  1 cuketa  několik jarních cibulek  5 brambor  2– 3 rajčata  nakládanou cizrnu  zelenou petrželku  olivový olej  100 ml zeleninového vývaru  římský kmín, kurkumu, sůl  kousek másla  koriandr na posypání

Postup:  Mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky, česnek a jarní cibulky na kolečka. Brambory neloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Z rajských jablek odstraníme slupky (ponoříme je na pár minut do horké vody), vyndáme jadřince a pokrájíme.  Vše smícháme v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolíme, posypeme římským kmínem, kurkumou a nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a zalijeme troškou zeleninového vývaru.

Zakryjeme alobalem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Jehněčí kotletky osolíme a krátce opečeme v pánvi na oleji. Kotletky položíme na zeleninu v pekáčku, na každou dáme kousek másla a dále pečeme nezakryté při 220 °C asi 7 minut.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama