Jehněčí kotlety na kalvadosu

Suroviny na 4 porce:

2 cibule

1 petržel

1 sklenka kalvadosu

30 g másla

1 mrkev

6 lžic olivového oleje

12 plátků jehněčí kotlety

1 jablko

50 g cukru krupice

250 ml zeleninového vývaru dle chuti

mletý pepř

sůl

Postup:

Jablko a zeleninu očistíme. Jablko nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkev s petrželí nastrouháme. Vše osmahneme asi na 20 gramech másla se lžičkou olivového oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme čtvrtinou vývaru. Vše zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut, než se vývar odpaří. Rozehřejeme druhou pánev. Přidáme zbylé máslo s olejem, vsypeme cukr a vmícháme 2 lžíce kalvadosu. Mícháme, až vše lehce zkaramelizuje. Do karamelu přidáme jehněčí kotlety a zprudka je opečeme z obou stran.

Dáváme ale pozor, ať se cukr nepřipálí nebo nezhnědne. Pak vše zastříkneme zbylým kalvadosem, osolíme a opepříme.   Kotlety vložíme do trouby pod gril a necháme asi 5–10 minut grilovat. Vypneme a necháme dle potřeby dojít.Jehněčí kotlety na kalvadosu podáváme s připravenou zeleninovou směsí.

reklama
reklama