Jehněčí kotlety s chřestem

Suroviny:


  • 2 jehněčích kotletek (po 70 g)

  • 1 ks cibule

  • 400 g zeleného chřestu

  • 100 g malých rajčátek

  • 300 ml vývaru

  • 4 lžíce oleje

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 2 lžíce másla

  • 1 lžička grilovacího koření

  • 1 lžička vegety

  • sůl

  • špetka sušeného oregana


Postup:

Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme. Vyndáme ho a uchováme v teple.

Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.

reklama
reklama

Komentáře