Jehněčí s feta sýrem

Vyzkoušejte výborný recept z jehněčího masa. Vše upečte v jednom pekáči nebo míse, kde se chutě skvěle propojí.  

Suroviny:

Vykostěná jehněčí kýta

4 stroužky česneku

2 snítky tymiánu

šťáva z 1 citronu

8 středně velkých  brambor 1

50 ml olivového oleje

15 cherry rajčátek

200 g feta sýr nakrájený na kostky

sůl, mletý černý pepř

Postup:

Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem. Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete. Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy.Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden