Jehněčí s feta sýrem

Suroviny:

vykostěná jehněčí kýta

4 stroužky česneku

2 snítky tymiánu

šťáva z 1 citronu

8 středně velkých oloupaných brambor

150 ml olivového oleje

15 cherry rajčátek

200 g feta sýr nakrájený na kostky

sůl, pepř

Postup:

Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem. Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete.Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy. Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.

reklama
reklama

Komentáře