Jehněčí souvlaki s tzatziki

Suroviny:

100 g jehněčího masa

4 lžíce citronové šťávy

2 lžíce červeného vinného octa

4 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

1/2 lžičky pepře

2 lžičky oregana

sůl

tymián

Na tzatziki:

salátová okurka

2 lžičky citronové šťávy

1 lžíce čerstvého kopru

olivový olej

řecký jogurt

2 stroužky česneku

sůl

pita chléb

Postup:

Smícháme všechny ingredience na marinádu na maso, které nakrájené do směsi vložíme a necháme marinovat minimálně 6 hodin. Poté napícháme na špejle a připravíme špízy. Na rozpálené pánvi opečeme dozlatova.

Podáváme s tzatziki. Neoloupanou okurku nastrouháme, osolíme, přendáme na cedník a necháme okapat. Sůl z okurky vytáhne přebytečnou vodu. Přidáme kvalitní řecký jogurt, čerstvý nasekaný kopr, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř a dle potřeb dosolíme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden