Můj kousek štěstí

Jeho hlas mu záviděli i slavní zahraniční herci

Můj kousek štěstí

Užíval si života jako málokdo, po Praze o něm kolovaly hotové legendy.

I když život herce s jedinečným hlubokým hlasem vždy nebyl příliš veselý, uměl být velkým životním optimistou a bavičem. O svých nemocech raději mlčel až do posledního dechu.

Nádherně zvučný, hluboký a melodický hlas učinil z Miroslava Moravce (†70) jednoho z nejvýznamnějších dabérů své doby. Byla to skvělá volba pro inspektora Kojaka i komisaře Moulina. Miroslav Moravec namluvil i tajemného Fantomase a mnoho postav Jeana Paula Belmonda (†88), než jej později začal dabovat také skvělý Jiří Krampol (85).

Bez hlasu a bez talentu?

V těchto dnech by se slavný dabingový a rozhlasový herec dožil osmdesáti pěti let. Ačkoli měl Miroslav Moravec své kořeny na Hané, narodil se v Praze na Žižkově, kde prožil své dětství.

Jeho otec pracoval jako obchodní náměstek v Domě módy. Měl dvě sestry, Miladu a Marii. Děti byly vychovávány ve vztahu k

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden