Moje šťastná hvězda

Jeho životní láska musela být na každém představení

Moje šťastná hvězda

Manželka Františka nevydržela bez svého milovaného Vlasty Buriana údajně ani minutu a všude ho proto oddaně doprovázela.

Kolem VLASTY BURIANA (†70) se vždy točilo mnoho krásných žen. Párkrát sice neodolal, jeho srdce ale bilo jen pro jeho milovanou ženu NINU (†69), která mu stála věrně po boku.

Tatínek Vlasty Buriana (†70) byl krejčí a nadšený ochotník. S o pět let starší manželkou Marií tvořili milující se pár a v harmonickém rodinném prostředí vyrůstal nejen budoucí slavný komik, ale také jeho starší nevlastní sestra Žofie.

Když bylo Vlastovi deset let, odstěhovali se z Liberce do Prahy a otec Antonín ho často brával do Národního divadla. Z představení, která tam viděl, byl tak nadšený, že se chtěl stát hercem. Ale Burian starší z jeho přání, navzdory vlastnímu ochotničení, prý moc nadšený nebyl.

Jeho syn byl v mládí také vynikající sportovec, věnoval se tenisu a cyklistice, ale nejvíce fotbalu. Po studiu na obchodní škole se postupně

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden