Můj kousek štěstí

Jeho zradu mu legendární hlasatelka nakonec odpustila

Můj kousek štěstí

Opustil ji kvůli její dobré kamarádce, přesto o něm až do konce života mluvila láskyplně, jako o svém osudovém muži.

Kamila Moučková (†92) byla dvakrát rozvedená, měla tři děti a náročnou kariéru v televizi, když si do bytu nastěhovala o jedenáct let mladšího nájemníka. Dobře udělala. Prožila s ním poté třicet jedna let plných lásky.

Nezlomná televizní i rozhlasová hlasatelka byla ochotna své práci obětovat vše, jen ne své morální principy. Zaplatila za to velkou cenu a nejen proto se zapsala do paměti a srdcí široké veřejnosti a je nazývána legendou.

Kamila Moučková (†92)  se narodila roku 1928 v Jihlavě jako Kamila Nová. Její tatínek, novinář Vilém Nový (†82), byl zapáleným komunistou a v době druhé světové války emigroval do Anglie. Připojil se zde k zahraničnímu vysílání BBC, vystupoval však pod vlastním jménem, což mělo krutý dopad na jeho rodinu, která zůstala v rodné zemi.

Jeho žena, maminka Kamily, skončila v koncentračním táboře. Moučková tedy vyrůstala s babičkou v Polné, kde také

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden