Můj kousek štěstí

Jejich štěstí nezná mezí. Čekají miminko a mluví o zázraku

Můj kousek štěstí

Věří na vražednosti myšlenek – tedy na to, že spoustu věcí můžeme ovlinit jen a jen svou hlavou a tím, na co myslíme. „Když na něco hodně myslíte, něco si usilovně přejete, většinou se vám to i splní. Nevím, jak ostatní, ale já jsem svůj život dokázala mnohokrát obrátit k lepšímu,” říká zakladatelka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová.

Vyrůstala s babičkou a s dědou v rodinném domě v Černošicích u Prahy, máma chodila do práce. „Zatímco babička mě učila praktické věci jako vaření, máma mě formovala po stránce vzdělání. V místě, kde jsem vyrůstala, nebyly žádné jiné děti, chodila jsem proto za místními rybáři a chytala s nimi ryby,“ vzpomíná Vendula.

Své dětství líčí jako poměrně osamělé. Kamarádek měla málo, přátelila se spíš s kluky. Snila o archeologii, ale život zavál úplně jinam.

V osmnácti letech z Černošic odešla a nijak zvlášť se jí nestýskalo. Těšila se na

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden