Jelení guláš

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena: 110 Kč

Suroviny

500 g jelení zvěřiny (krk či plecko)

100 g slaniny

1 cibule

1 lžíce oleje

1 stroužek česneku

½ lžičky sladké papriky

1 lžíce hladké mouky

špetka kmínu, majoránky

vývar, můžeme nahradit vodou

sůl

Postup:


  1. Nakrájíme nadrobno cibuli a na slanině s olejem osmažíme do zlatova. Nakrájíme si maso na kostky, lehce osolíme a zasmahneme.

  2. Přidáme papriku, kmín a podlijeme vývarem, nemáme-li, postačí i voda. Dusíme pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme hodně odpařit.

  3. Guláš v závěru zaprášíme moukou. Pokud máte strach z hrudek, rozmícháme si v hrnečku hladkou mouku s vodou do hladka a pomalu za stálého míchání přiléváme. V závěru přidáme majoránku a utřený česnek, znovu podlijeme a povaříme.

reklama
reklama

Komentáře