Chřestová polévka není složitá, ale zapomenete-li na některou z důležitých ingrediencí, můžete být zklamaní.
Ingredience
1 svazek zeleného chřestu, 2 jarní mladé cibule i s natí, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1,5 l kuřecího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka, rukola na ozdobu
Postup
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku.Tu zalijeme vývarem, promícháme a necháme na mírném ohni probublávat. Oloupeme chřest, nadrobno nakrájíme cibulku, přidáme je do vývaru a necháme asi 20 minut mírně probublávat. Pak vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Za míchání přidáme smetanu a na závěr rozšleháme v polévce vejce. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti, nesmíme zapomenout na špetku muškátového oříšku!