Jemná hrášková polévka

Suroviny:  1 lžíce olivového oleje  1 cibule  1 stroužek česneku  1 středně velká brambora  500 ml zeleninového vývaru  300 g mraženého hrášku  100 g hladkolisté petrželky  lístky ze dvou snítek máty + navíc na ozdobu  100 ml 40% smetany  sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup: Olej rozpálíme ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékáme cibuli a česnek.

Přidáme pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Přidáme hrášek a petrželku, promícháme, přiklopíme a necháme probublávat 3 minuty. Vhodíme mátu a polévku promixujeme tyčovým mixérem.

Vlijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem; zahřejeme, už nevaříme. Servírujeme ozdobené lístky máty a pepřem..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama