Jemná kachní paštika s vínem

Víte, že z nedojedené kachny nebo zbylých jater můžete vykouzlit famózní paštiku, která je výborná na opečeném celozrnném toustíku?

Ingredience:  400 g kachního masa a jater, 1 cibule, 50 g slaniny, 50 ml sladké smetany, sádlo, snítka saturejky, muškátový oříšek, sůl, pepř, portské víno, červený rybíz (nebo jiné drobné ovoce), 1 lžíce nasekaných mandlí

Postup:  Játra nakrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte, stejně tak i slaninu. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte cibuli, slaninu a nechte zhnědnout. Přidejte játra, která orestujte zprudka tak, aby byla uvnitř růžová.

Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Poté játra přendejte do vyšší misky, přidejte smetanu, portské víno a koření. Pomocí tyčového mixéru umixujte dohladka.

Poté přendejte do skleničky. Na paštiku poté nalijte směs sádla, rybízu a vína, kterou předtím zahřejte na pánvi.

Komentáře

reklama