Jemná krémová polévka

Potřebujete:

1/2 celeru, 2 ks petržele, 2 ks mrkve, 6 ks bobkového listu, 10 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, 5 lžic másla, 3 lžíce hladké mouky, mléko nebo smetanu, zelenou petrželku na ozdobu nebo opečený toust

Postup:


  1. Zeleninu nastrouhejte nahrubo.Osmahněte ji na 2 lžících másla společně s kořením dozlatova. Zalijte vařící vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidejte lžičku soli a vařte ještě asi 10–15 minut.

  2. Mezitím si připravte světlou jíšku ze 3 lžic másla a mouky. Vychladlou jíšku přidejte do polévky, zavařte ji asi 5 minut a dolijte mlékem nebo smetanou. Dochuťte solí a pepřem Tyčovým mixérem dobře rozmixujte.

  3. Kostičky toustového chleba opečte na pánvi s trochou oleje. Polévku podávejte ozdobenou zelenou petrželkou, případně s opečeným chlebem.

reklama

Komentáře

reklama