Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 14 Kč
Tato kombinace vás přesvědčí, že byste chřest měli jíst častěji.
Suroviny na 5 porcí
- 1 balení zeleného chřestu
- olivový olej
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml vývaru
- sušená rajčata
- sůl, pepř .
Postup
- Chřest nakrájejte, orestujte na pánvičce. V jiné nádobě smíchejte smetanu s vývarem a přiveďte za stálého míchání k lehkému varu, zaprašte moukou a krátce provařte. Osolte, opepřete.
- Uvařené okapané ňoky přesypeme na rozehřátou pánev a společně lehce osmahneme společně s chřestem a trochou olivového oleje. Pak přidejte do omáčky, promíchejte a můžete podávat dozdobené nakrájenými sušenými rajčaty, které chuť ještě více rozvinou.