Můj kousek štěstí

Jemná omáčka s chřestem

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 14 Kč

Tato kombinace vás přesvědčí, že byste chřest měli jíst častěji.

Suroviny na 5 porcí


  • 1 balení zeleného chřestu

  • olivový olej

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 100 ml vývaru

  • sušená rajčata

  • sůl, pepř .


Postup

  1. Chřest nakrájejte, orestujte na pánvičce. V jiné nádobě smíchejte smetanu s vývarem a přiveďte za stálého míchání k lehkému varu, zaprašte moukou a krátce provařte. Osolte, opepřete.

  2. Uvařené okapané ňoky přesypeme na rozehřátou pánev a společně lehce osmahneme společně s chřestem a trochou  olivového oleje. Pak přidejte do omáčky, promíchejte a můžete podávat dozdobené nakrájenými sušenými rajčaty, které chuť ještě více rozvinou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden