Jemná roláda z mletého masa

Mleté maso milují snad úplně všichni a roláda není ani pracná.

Ingredience: na 4 porce

 1 kg mletého vepřového masa
 1,5 dl kondenzovaného mléka
 2 lžíce oleje
 1 lžička soli
 1/2 lžíce koření na mleté maso

Náplň:

 300 g šunky
 7 vajec
 2 lžíce oleje
2 lžíce listové petržele
 1 ks červené papriky
 2 lžíce hořčice

Postup:

Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření a sůl smíchejte, mísu přikryjte a dejte přes noc, ideálně ale až na 24 hodin, odležet do lednice.Troubu zapněte na
200 0C. Z cibulky a z vajec na troše oleje udělejte smaženici.

Tu promíchejte s nasekanou petrželkou. Papriku očistěte a nakrájejte na plátky.Maso rozprostřete na čistou utěrku či fólii jako plát, poklaďte ji plátky šunky, doprostřed rovnoměrně nandejte smaženici i papriku a roládu zaviňte.

Pak ji přendejte na plech, potřete hořčicí, překryjte alobalem, aby se nespálila, a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 min dozlatova. Hotovou ji nechte trochu zchladnout, nakrájejte na plátky a podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 230 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden