Pečené a ještě k tomu nadívané křepelky jsou vyloženou delikatesou. Pokud křepelky neseženete, poslouží i menší kuře.
Ingredience: 4 vykostěné křepelky, vepřová blána – bránice nebo na tenké plátky nakrájená anglická slanina, 150 g másla
Nádivka: 4 housky, 500 ml mléka, 100 g špeku, špetka muškátového oříšku, 2 až 3 vejce
Postup: Housku nakrájíme, zalijeme ji mlékem. Nakrájíme špek na drobné kostičky, rozpustíme ho a přidáme k housce společně s vejcem. Nádivku osolíme, přistrouhneme muškátový oříšek. Vše zamícháme a rozložíme na vykostěnou křepelku. Zamotáme a obalíme ji blánou, která se krásně vypeče. Pečeme v troubě asi tak 40 minut. Před servírováním křepelky přelijeme rozpuštěným máslem.