Moje šťastná hvězda komerční sdělení

Jemné vůně: Je lepší parfém, parfémová voda, nebo snad ta toaletní?

Kdo by se nechtěl cítit svěže, že? Vůní, kterými se můžete obklopit, je neskonale mnoho a záleží jen na vašich preferencích, které dáte přednost. Na druhou stranu intenzita parfémů, parfémových vod a toaletních vod je natolik specifická, že je více než vhodné se v nich umět orientovat. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Parfémy


Parfém je tou nejsilnější vůní, kterou můžete na trhu zakoupit. Obsahuje 15–40 % vonných složek a společnost vám bude dělat až 10 hodin. Pochopitelně záleží na konkrétním parfému, který zvolíte.

Parfémy obsahují velké množství olejů a menší podíl alkoholu, proto mají oproti ostatním vonným sokům hustší konzistenci. Mnohdy tak bývají v nabídce i bez rozprašovače. Za malou lahvičku zaplatíte i nemalé jmění, na druhou stranu vám takový kvalitní a silný parfém vydrží vskutku dlouho. A přestože jsou parfémy omamným šperkem mezi všemi doplňky, které nepochybně vlastníte, v letních měsících se jim raději vyhněte. Jejich silná vůně by mohla dráždit nejen vás, ale i vaše okolí.

Parfémové vody


Pokud existuje ve vonném světě jakási zlatá střední cesta, pak je jí parfémová voda. Ta obsahuje 8–15 % vonných složek a je cítit přibližně 5 hodin. Jedná se většinou o lehčí a také levnější varianty parfémů. Příjemná vůně vás pouze obklopí, nikoliv však zbytečně zadusí. Pokud hledáte parfémovou vodu, sahejte spíše po citrusových, mátových nebo lehce květinových vůních.

Toaletní vody


Nejjemnější variantou vůní je toaletní voda, která obsahuje 4–8 % vonných složek a vydrží v průměru přibližně 3 hodiny.

Díky tomu se toaletky hodí jak do práce, tak do školy nebo i na rande. Zkrátka je oceníte pro každodenní nošení, stačí mít vždy po ruce jeden flakónek s toaletní vodou v kabelce a vůni si můžete kdykoliv znovu aplikovat. A pokud vůně rádi střídáte, pořiďte si miniaturní plnitelné rozprašovače, kterých můžete mít hned několik. Díky tomu s sebou nebudete muset vláčet celou lahvičku, ale jen zmenšenou verzi své oblíbené vůně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden