Jemný chřestový krém 

Koupený chřest skladujte při teplotě 2–4 °C a zpracujte ho co nejdříve, nejpozději do dvou dnů. Pokud ho ale zamrazíte, vydrží až půl roku. 

Potřebujete:

150 g chřestu, 2 dl smetany, 70 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, mletý pepř, muškátový květ, mátu nebo snítku kopru na ozdobu

Postup:


  1. Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  2. V hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte mouku, za stálého míchání udělejte světlou jíšku a zalijte ji studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte nakrájený chřest a povařte asi 20 minut, dokud nezměkne.

  3. Vyjměte několik špiček chřestu, dejte si je stranou na ozdobu a polévku rozmixujte. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky, vložte je do polévky a rozmíchejte. Pak už nevařte, jen dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec chřestový krém ještě zjemněte smetanou. Ozdobte chřestem, který jste si dali předtím stranou, případně mátou nebo koprem, a podávejte s opečeným pečivem, ideálně toustem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden