Moje sladké tajemství

Jen díky své síle se dokázala porvat se zákeřnou nemocí

Už před několika lety jí lékaři při kontrole oznámili, že je úplně zdravá!

Zpěvačka Naďa Urbánková (82) je dnes díky včasnému zásahu lékařů zdravá. Nemuselo tomu ale tak být. Vždyť Naďa, která prý přes dvacet let nebyla u lékaře, se k preventivní prohlídce odhodlala až před svým významným životním jubileem.

Když se potřebovala vypovídat…

Jako nechtěný dárek k sedmdesátým narozeninám vnímala sdělení lékařů, že má rakovinu prsu. „Pak už nebylo co slavit,“ řekla trpce zpěvačka, která se ale nenechala touto zákeřnou chorobou zahnat do kouta.

Rozhodla se, že bude ze všech sil bojovat o život a že tento zápas vyhraje. Urbánková měla v té době naštěstí kolem sebe lidi, na které se mohla spolehnout a kteří jí ochotně naslouchali, když se potřebovala vypovídat.

Oporou jí je dcera Jana, která ale také má svých trablů dost. Nedávno obvinila psychiatra Cimického z obtěžování.

Věřila lékařům i své vnitřní síle

Jedním z nich byla pochopitelně i její dcera, také zpěvačka, Jana Fabiánová (42), s kterou má moc hezký vztah. „To dá člověku víc než švýcarské léky,“ řekla pak novinářům a vzápětí zdůraznila, že i její pevná víra udělala své. Naďa plně důvěřovala lékařům i své vnitřní síle.

Vždyť sami doktoři zpěvačce říkali, že má v sobě tolik optimismu, že osmdesát procent léčby zvládne sama a ten zbytek jí dodá medicína. Urbánková přišla kvůli rakovině o oba prsy a po náročné operaci musela ještě absolvovat sérii chemoterapií a ozařování. Ačkoli to pro ni jako pro ženu jistě nebylo jednoduché, ničeho nelituje.

Vždyť jí lékaři před několika lety po jedné z pravidelných kontrol oznámili, že je úplně zdravá. Navzdory této příznivé skutečnosti si zpěvačka někde v koutku duše uvědomuje, že se její nemoc může kdykoli vrátit. Ani to ji však nemůže připravit o její optimismus.

Pláč jen zbytečně ubírá energii

Naďa totiž nesnáší zbytečný smutek a pláč, který prý ubírá energii. „Co má přijít, přijde, tak proč bych se tím měla trápit,“ říká nezdolná zpěvačka a vysílá tak jasné životní poselství o odvaze lidem, kteří se ocitli v podobné situaci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden