Moje chvilka pohody

Jeseníky: ideální zimní dovolená

Nádherná zasněžená krajina, trochu dovádění na sněhu a příjemně strávený večer v teple horské chalupy. To je dovolená na kterou vy, ani vaše rodina hned tak nezapomenete.

Jeseníky s podhůřím nabízejí řadu středisek zimních sportů, ale i lázně, památky a mnoho dalších zážitků. Nejvýše položené centrum lyžování u nás je středisko Praděd – Ovčárna. Leží v Chráněné krajinné oblasti Jeseníky a je to ráj nejen pro sjezdaře všech věkových i výkonnostních kategorií.

Je tu skvělá lyžařská škola děti začátečníky. Na své si zde přijdou i běžkaři na trasách všech náročností. Mnoho upravovaných hřebenových tras vede směrem na Červenohorské sedlo nebo na Jelení studánku. Červenohorské sedlo disponuje sedmi lyžařskými vleky různých délek.

Můžete si vybrat terény od vysloveně lehkých až po prudký slalomový svah, určený nejvyspělejším lyžařům.

Skvělá lyžovačka i zábava  

Největší skiareál na Moravě s první šestisedačkovou lanovkou v Česku to je Skiareál Kouty v obci Loučná nad Desnou. Nabízí čtyři sjezdovky. Z toho dvě mají délku přes 2 kilometry a ojedinělou šířku přes 50 metrů.

Horní stanice lanovky je výchozím bodem pro upravované běžecké trasy ve výšce 1100 - 1250 m. Vedou nádherným prostředím. Navštívit tu můžete i horní nádrž elektrárny Dlouhé Stráně nebo Koutecký les. Je to celoročně provozovaný historický skanzen.

Za dobrou lyžovačkou se můžete vydat i do areálu Ramzová. Lanový dráha z Ramzové vás vyveze až na horu Šerák, odkud lze pokračovat na běžkách po hlavní hřebenové magistrále. Mezi nejmodernější lyžařská střediska v oblasti Jeseníků patří Skiareál Přemyslov přístupný z obcí Loučná nad Desnou a Nové Losiny.

Čas na dobrý relax  

Všechny lyžařské areály v Jeseníkách nabízejí kompletní lyžařský servis, večerní lyžování a dobré občerstvení. Mezi ty, které nabízejí i velmi oblíbený snowboardový park, patří Ski Centrum Miroslav v lázeňské obci Lipová Lázně.

V Lipové, stejně jako v 6 km vzdálených lázních Jeseník můžete po sportovním dnu využít relaxaci a příjemné lázeňské procedury. V Jeseníku si můžete také zabruslit na umělém kluzišti. Využít můžete i krytý bazén a saunu. Za návštěvu stojí Vlastivědné muzeum Jesenicka v budově vodní tvrze z počátku 15. století.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden