Můj kousek štěstí

Jindřiška ze slavných Pelíšků

Můj kousek štěstí

To už jí nikdo neodpáře

Chodila do dramatického kroužku, kde si ji filmaři vybrali do Výchovy dívek v Čechách. K Pelíškům v tu chvíli zbýval už jen krůček... A její životní role byla na světě.

Ne každý ví, kdo je Kristýna Badinková Nováková (38), která se ještě ke všemu chvíli jmenovala Fuitová, ale když se řekne Jindřiška z Pelíšků, máme všichni  jasno. Její představitelka vede tak trochu spletitý život.

V dětství strávila pět let v Egyptě, kde táta pracoval jako rentgenový technik a maminka na ambasádě. Návrat domů nebyl jednoduchý, najednou se před ní otevřela úplně jiná realita, neměla tu kamarádky. V Káhiře žila v uzavřeném areálu, nesměla chodit nikam sama, škola byla malá, rodinná.

V Praze chodila zčistajasna sama do školy, procházela několika ulicemi, to bylo hrůzostrašné dobrodružství. Zachránil ji dramatický kroužek. Díky němu získala životní roli dospívající dívky Jindřišky ve filmu režiséra Jana Hřebejka (54) Pelíšky. Přišli filmaři,

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden