Můj kousek štěstí

Jiří Dvořák: Příliš lehkomyslný

Vychovávat dítě není jednoduché. Někteří to zvládají jen s velkými obtížemi. Jak se ukazuje, například herec Jiří Dvořák (50) se domnívá, že by měl být své dceři především kamarádem.

To ovšem není tak docela pravda. Otec je především autorita, určité zásady zachovávat musí. Jenomže lehkomyslný herec překročil veškeré hranice. Přišel s dcerou, školačkou Annou (14), na společenskou akci, kde své jediné dítě nechal kouřit. A možná že i pít alkohol.

Kdyby si aspoň Anička dopřávala zakázané ovoce za tatínkovými zády, na tom by snad ani nebylo nic zas tak divného. Ale pokuřovat a popíjet jako dospělá před otcovýma očima, to je skutečně na pováženou. I pokud by to náhodou byla limonáda vyhlížející jako alkohol, do rukou dítěte nepatří.

Co tomu asi říká dívčina maminka, herečka Barbora Munzarová (45)? Něco takového přece nemůže žádná matka tolerovat! Podle názoru psychologů není možné, aby rodič suploval dítěti kamaráda. Je nepřijatelné tímto způsobem rezignovat na rodičovskou roli.

Vychovávat dceru v pubertě je jistě nesmírně náročné, ale způsob, který zvolil zmíněný herec, je ten nejhorší z nejhorších. Rozvedený Dvořák se zřejmě snaží se s dcerou sblížit, ale místo toho jí spíš ubližuje.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden