Můj kousek štěstí

Jiří Lábus: Proč nemůže chodit?

Už není žádný mladík, bohužel. Hlásí se zdravotní problémy. Populární komik Jiří Lábus (66) v zimě raději vychází ven co nejméně. K tomuto ročnímu období má záporný vztah.

Hory, brusle, lyžování a veškeré další zimní sporty srdečně nenávidí. Těší se na dovolenou v teplých krajích, zatím ji teprve plánuje. Pro Lábuse může být pobyt venku v zimě nebezpečný i z toho důvodu, že se mu již odmala špatně chodí.

Komik totiž, jak se lidově říká, šmajdá. Tvrdí, že jako dítě začal stát a chodit příliš brzy. Řeší to tím, že si nechává šít boty na míru a často, častěji než jiní, si pořizuje nové. Kromě toho denně užívá léky na zvýšený krevní cukr, vysoký tlak a vysoké hodnoty cholesterolu v krvi.

Pověstný humor naštěstí neztrácí. Nestěžuje si, naopak vyzdvihuje pozitiva. Na to, že mu je šestašedesát, se mu podle jeho názoru vede dobře. Nemá hůl, má čich, sluch, hmat, občas ještě něco ví a vnímá. I nenáviděnou zimu si dokáže zpříjemnit, a to tak, že ji tráví v teple.

Dívá se na televizi, ale rozhodně ne na pohádky. A už vůbec ne na ty, které daboval, to aby si nepřipomínal při odpočívání práci..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden