Moje šťastná hvězda

Jiří Lábus: Tajne se oženil!

Přítelkyně plakala

O herci JIRÍM LÁBUSOVI (67) se toho napovídalo hodne. Nekteré historky se zdají být až neuveritelné. Nekteré historky se zdají být až neuveritelné. Ale to, že se v šestadvaceti oženil s Ruskou, mu tehdy všichni uvěřili.
Herec pusobil v divadle v Liberci a jeden z jeho kamarádu o nem rozhlásil, že se oženil s dcerou ruského dustojníka. A recesi vychytal na jednicku. Pridal, že manželé bydlí v Mimoni v bloku B a Jirkova vyvolená se jmenuje IRINA LUKAVSKAJA. Tuto zprávu pak rozeslal na všechny instituce a po všech známých vcetne osob, kterých si Jirka vážil.

Švorcová mu gratulovala

Jirímu pak chodily dopisy od spousty lidí. Jeden poslal i režisér EWALD SCHORM (†59), kterému komunisti zakázali tocit. „Ten mi tenkrát napsal: Jirko, je to Tvuj život, no uvidíš sám…,“ smeje se dodnes herec a dodává, že jediný pozitivní ohlas obdržel od herecky a komunistické agitátorky – ženy za pultem – JIRINY ŠVORCOVÉ (†83), která mu poslala ruské matrjošky. „To bylo neco úžasného,“ vzpomíná dodnes na recesi herec a dodává, že jeho tehdejší přítelkyně šla na zkoušku do divadla a dostala tuto zprávu v obálce na vrátnici. „Rozbrecela se tehdy, že jsem jí nerekl, že se budu ženit,“ uzavírá svou veselku.
Herec to ale kamarádovi vrátil. Poslal mu mystifi - kující bolševický scénár, ve kterém mel údajne hrát tu nejkladnejší postavu. „Koncilo to scénou, jak v srpnu 1968 prilétají ruské letky a on se drží s partnerkou za ruku a ríkají, jak je dobre, že prišli vcas,“ smeje se Lábus a doplnuje, že kamarád žil tri nedele v hruze, co to bude muset hrát za divocinu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden