Moje šťastná hvězda

Jiří Lábus: Zadělává si na velké potíže!

Vážně si zdravotní komplikace nepřipouští?

Většina lidí, když si od lékařů vyslechne důrazné varování, se snaží dodržovat jejich pokyny, aby se zjištěné zdravotní problémy ještě více neprohlubovaly. Ne však JIŘÍ LÁBUS (66)! Ačkoli obdržel od doktora špatnou zprávu, nehodlá nic měnit! Neměl by být přece jen opatrnější?

V poslední době to vypadá jako by si herec a komik Jiří Lábus vůbec neuvědomoval, kolik mu je let a že by mohl na své mnohdy nezodpovědné chování nepěkně doplatit. Dosud se mu nějaké větší zdravotní problémy obloukem vyhýbaly, a tak zřejmě nabyl dojmu, že se mu nic stát nemůže a může si dělat, co se mu zlíbí. Při běžné kontrole mu lékaři zjistili, že má zvýšený cukr a cho- lesterol, a doporučili mu jistá opatření, aby hodnoty i nadále nestoupaly. „Ale to je normální, ne, v mém věku?“ ptal se. Své problémy zjednodušuje a zdá se, že se žádnými dietními opatřeními zabývat nehodlá.

Kašle na doktory?

Zjištěné potíže nejsou pro Lábuse ničím hrozivým. Ostatně to sám potvrdil výrokem, že je dů- ležité, že sice nemá hůl a čich, sluch a hmat mu ale stále bez problémů slouží. Nevyvratitelným důkazem, že si ze zvýšeného cholesterolu, tlaku ani cukru v krvi nic nedělá, jsou fotografie, jak vysedává v kavárně. Načapali ho tam krátce po diagnóze fotografové. A podle výpovědí personálu tam rozhodně Lábus nebyl poprvé! Poměrně často ho můžete potkat v některé z pražských kaváren. „To víte, dobrotám prostě neodolám!“ přiznal se herec bez zapírání. „Na druhou stranu sladké nejím každý den, jen párkrát do týdne,“ žertoval viditelně pobavený Lábus na adresu svých zdravotních potíží.

Důrazné varování

Dalo by se čekat, že bude mít herec k diagnóze více respektu. Vždyť to ještě není tak dávno, kdy se trápil zdravotním stavem své dlouholeté kamarádky JAROSLAVY HANUŠOVÉ (+66). Ta měla těžkou cukrovku a podle některých zdrojů zpočátku nedbala, stejně jako nyní Lábus, důrazných varování lékařů. Kvůli zanedbané nemoci přišla Hanušová nejprve o jednu a v roce 2013 nakonec i o druhou nohu. Lékaři jí museli končetiny amputovat. „Je to strašný,“ nechal se tehdy Lábus slyšet. Nyní ale jako by zapomněl, jak drtivé následky může zanedbání zdravotních potíží mít. Nezbývá než doufat, že se jeho zvýšený cukr v krvi nerozvine v závažné onemocnění. Zatím to ale vypadá, že jde své zkáze spíše naproti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden