Můj kousek štěstí

Jiří Štaidl - Mistr do nebe povolal svého kapelníka

Můj kousek štěstí

Hudebník, skladatel, zpěvák a geniální podnikatel v showbyznysu dokázal udělat hvězdu z kohokoli. Když se zdálo, že jej čeká klidné stáří, přidal se k těm, kteří podlehli nemoci COVID-19.

Se svým bratrem Jiřím (†30) byli skvělá dvojice, na kterou si pamětníci jistě vzpomenou. Byli to oba pěkní kluci a úžasně se vzájemně doplňovali. Zatímco se Ladislav Štaidl od dětství zajímal o hudbu a bez kytary neudělal krok, jeho bratr psal chytlavé texty.

Po maturitě se rozhodli, že jejich rodná Česká Skalice je jim malá, a vyrazili za štěstím do Prahy. Velký vzor měli v otci. Ten byl před únorem 1948 úspěšným podnikatelem. Po změně režimu o všechno přišel, ale nikdy nebyl zatrpklý. Šel řídit náklaďák.

Po příchodu do Prahy v roce 1962 nastoupili bratři Štaidlové ke kapele Crazy Boys, kterou zakládali společně s Miki Volkem (†53), Ondřejem Suchým (75) a Miroslavem Berkou (†42). Na podzim roku 1963 se začali podílet na činnosti klubu a kapely Olympic. Už měli za sebou také zkušenost

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden