Moje šťastná hvězda

Jiří Suchý: Může za bratrovy deprese?

Zatímco JIŘÍ SUCHÝ (86) se těší ze života, jeho mladší bratr ONDŘEJ (72) bojuje s depresemi. Jak sám spisovatel a moderátor přiznává, o svou tělesnou schránku se snaží pečovat poctivě, horší je to prý s psychikou.

Syndrom vyhoření

„Poté, co všechno mi řekli přátelé, kteří si prošli soukromým peklem – syndromem vyhoření – myslím, že letos poznávám, co to vlastně je,“ vypráví Suchý s tím, že se úzkostné stavy snaží zahánět bez pomoci lékařů a rok spoléhá na antidepresiva. Ty však zřejmě tolik nezabírají. Zvláštní ale je, že Ondřeje postihl syndrom vyhoření, když se mu po pracovní stránce celkem daří. Podepsal smlouvy hned na dvě knížky a vedle toho se věnuje natáčení svého vlastního rozhlasového pořadu Nostalgické muzeum.

Že by se ho zmocnil pocit, že žije ve stínu slavnějšího bratra Jiřího, který je principálem divadla Semafor a daří se mu vše, nač sáhne? Možné to je, to však ví, pouze sám Ondřej. Jisté je, že o bratrovi mluví jen v dobrém a říká o něm, že právě on je schopný mu vlít novou energii do žil.
„Dobíjí baterky,“ pochvaluje si.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden