Moje šťastná hvězda

Jiřina Bohdalová: Bylo jí to prostě souzeno

Královna komedií a estrád JIŘINA BOHDALOVÁ (87) je herečka, kterou zná v Česku každý. Díky jejímu talentu ji milují režiséři, kolegové a také televizní diváci. Zdá se, že herectví jí bylo už odmala souzeno.

Oblíbená herečka Jiřina Bohdalová (87) začala svou hereckou kariéru především díky své mamince Marii, která pracovala jako služebná a ve volném čase se věnovala divadlu. To mělo pochopitelně vliv i na malou Jiřinu.

Maminka se rozhodla ji zapsat do baletní školy Niny Gordon- Mládkové a následně i do komparzu. Poté se Bohdalová od komparzu posouvala výš a už ve svých šesti letech se stala hvězdou němého filmu Pižla a Žižla na cestách a od té doby ji režiséři milovali.

Byla pozitivní, hravá, veselá a bylo vidět, že ji herectví baví a že si každé natáčení užívá, jak jen to jde. I když se ale herectví a filmu věnovala odmala, na DAMU ji přijali až na třetí pokus, což spoustu lidí z jejího okolí překvapilo.

Přijali ji až na třetí pokus

Nebyla první ani poslední z dobrých herců. Hraje celý život Na DAMU také poznala svého budoucího manžela Břetislava Staše (90) se kterým má dceru Simonu Stašovou (63), jež je také velmi žádanou herečkou.

Dokončení školy dělalo Bohdalové problém, protože se potýkala s velkými rodinnými problémy, ale nakonec vše dobře dopadlo a herečka se tak stala hvězdou mnoha dalších filmů. Zahrála si například ve filmech Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Bílá paní a také ve filmu Nesmrtelná teta.

Natočila stovky filmů a je také dvojnásobnou držitelkou Českého lva a osmkrát byla vítězkou divácké ankety TýTý. Herectví se věnuje dodnes a pořád jí přináší stejnou radost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden