Můj čas na kafíčko

Jiřina Bohdalová šokovala německé dabéry svými neuvěřitelnými hlasovými schopnostmi!

Můj čas na kafíčko

Ze dne na den se jako studentka musela finančně postarat o rodinu!

Život Jiřiny Bohdalové (89) byl natolik bohatý, že by se o něm dal natočit televizní seriál. V příběhu plném osudových dramat, zrady, ale i štěstí a slávy by ale hlavní roli nezahrál nikdo lépe než ona sama!

Legendární herečka Jiřina Bohdalová ráda opakovala, že oba její rodiče byli nemanželskými dětmi, tedy, jak přesně uvedla, „podvraťáky“. Hrdě se k tomu hlásila a poukazovala na to, že takoví lidé oplývali obrovskou životní moudrostí.

S chutí otravovala návštěvy

Tatínek byl truhlářem, maminka pracovala jako služebná. Měla ráda ochotnické divadlo a tak si už v raném věku všimla, jak je její dcerka talentovaná. Malá Jiřina se neustále ráda předváděla, doslova prý návštěvy „otravovala“, jak sama uvedla. Připravovala si předem různé výstupy a lidé se bavili. Proto maminka Jiřinu přihlásila do baletní školy a do filmového komparzu. V šesti letech tak stála poprvé před kamerou, ale němý film Pižla a Žižla na cestách zůstal nedokončený. Jako dětskou herečku si tak Jiřinu můžeme připomenout až v jejím opravdovém debutu, dramatu Zlatý člověk a snímcích Dceruška k pohledání a Madla zpívá Evropě. Než znovu přišla „na plac“, proběhla druhá světová válka, která přinesla do jejího života hlavně

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden