Jiřinčin nepečený dort

Oblíbená herečka a skvělá komička Jiřina Bohdalová je v kuchyni jako doma. Nahlédněte tedy s námi do trouby i pod pokličku výtečné kuchařky.

Skvělý nepečený dort může být velkou inspirací i pro přípravu vašeho nedělního moučníku.

Ingredience: 1 silná káva, 2 až 3 lžíce rumu, 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 3 sýry Lučina, 200 ml smetany ke šlehání, čokoláda nebo slazené granulované kakao, 2 balíčky dětských piškotů (my jsme zkusili cukrářské piškoty)

Postup: Uvaříme hrnek silné kávy, do které přidáme rum. V míse utřeme žloutky s jednou lžící moučkového cukru a se sýrem Lučina. Zvlášť se ušlehá jedna šlehačka a vše se spojí dohromady. Do dortové formy dáme vrstvičku ušlehané hmoty a na ni hustě klademe piškoty namočené v kávě s rumem.

Pak zase vrstvička hmoty, opět piškoty a končíme vrstvou hmoty, na kterou nastrouháme čokoládu nebo ji posypeme třeba Grankem. Dort ve formě dáme na několik hodin ztuhnout do lednice. My jsme však zkusili vytvořit moučník z cukrářských piškotů a také byl vynikající.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden