Jogurtová bublanina podle babičky

Vynikající jemná bublanina s ovocem je tradiční a oblíbený český moučník.

Suroviny na 24 porcí - 2 a ½ hrnku hladké mouky - 2 hrnky polohrubé mouky - 2 a ½ hrnku moučkového cukru - 1 a ½ hrnku mléka - 350 g bílého jogurtu - 10 lžic rozpuštěného másla - 5 žloutků - 2 vanilinové cukry - 1 prášek do pečiva - švestky - tuk a strouhanka na plech

Postup

1. Mléko, jogurt, žloutky, cukr a vlahé máslo dejte do mixéru a mixujte asi dvě minuty.

2. Směs vmíchejte do mouky smíchané s vanilinovým cukrem a práškem do pečiva.

3. Těsto dobře promíchejte a vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrch dejte pokrájené švestky.

4. Pečte při 170 ºC asi 35 až 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden