Jogurtová polévka s cuketou

Netradiční polévka s výbornou vůní i chutí pochází z Maroka, je velmi zdravá a za 30 minut na stole.


Příprava: 30 min


Náročnost: x x


Cena: 95 Kč


Potřebujete:


2 cibule


4 stroužky česneku


500 g cukety


6 snítek máty


300 g sterilované cizrny


½ lžičky drceného římského kmínu


3 lžíce olivového oleje


800 ml vývaru


špetka šafránu


sůl, pepř


400 g jogurtu


2 citrony


2 vejce




1 Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek a cuketu na plátky. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a po chvíli i česnek. Přidejte římský kmín a plátky cukety a restujte asi 2 minuty.


2 Pak vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte šafrán a cizrnu a vařte na mírném ohni asi 10 minut.


3 Šťávu z citronů smíchejte s jogurtem a vejci. Polévku odstavte, vmíchejte do ní jogurtovou směs, ozdobte mátou a hned podávejte. Můžete ji i rozmixovat, ozdobit plátkem cukety, bylinkami nebo jarní cibulkou a podávat s opečenými kostičkami chleba.

reklama

Komentáře

reklama