Jogurtový švestkový koláč

Máte rádi koláče? Připravte si ten švestkový, ale trošku na jiný způsob, s jogurtem.

Ingredience:  50 g másla, 50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 5 lžic rostlinného oleje, 1 lžička vanilkového cukru, 80 g hrubé mouky, tuk, prášek do pečiva, 200 ml bílého jogurtu, švestky, 100 g cukru

Postup:  Jogurt rozšlehejte v míse s krupicovým cukrem, olejem a vejci, přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a vše lehce promíchejte.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové formy, povrch uhlaďte tak, aby těsto bylo na okrajích vyšší a poklaďte půlkami švestek.

Posypejte drobenkou a pečte ve středně vyhřáté troubě zhruba půl hodiny na 180 stupňů. Drobenku připravíte tak, že promnete mouku s cukrem a máslem.

reklama
reklama

Komentáře