Můj kousek štěstí

Jorga Kotrbová - Tajemství princezny Zlatovlásky

Můj kousek štěstí

Kam vlastně zmizela?

Jedna z našich nejkrásnějších hereček už dost dávno pověsila profesi na hřebík. Proč se kdysi tak nesmlouvavě stáhla ze scény? 

Trápení. Tak se jmenoval film, v němž se poprvé před kamerou objevila legendární Jorga Kotrbová. Bylo jí pouhých čtrnáct let. Dívenka okouzlila režiséra Karla Kachyňu (†79) natolik, že neváhal svěřit jí hlavní roli ve filmu o přátelství děvčátka a nezkrotného černého hřebce.

Malá herečka byla úžasně věrohodná asi i proto, že milovala zvířata, koně na prvním místě. Snila, že bude studovat veterinární medicínu a život zasvětí právě zvířatům. Osud na to měl jiný názor. Učarovaly jí filmové kamery.

Lidé z jihočeské vesnice Dolní Nerestce, kde se zkraje šedesátých let minulého století natáčelo, na nezapomenutelný zážitek vzpomínají dodnes. „Jezdila za ní i maminka a sestra,“ říká jeden ze starousedlíků, kterému bylo v době natáčení pět let.

„Zůstali jsme pak mnoho let v kontaktu. Vzpomínám si, že jsme k nim pak později zavítali do Prahy a Jorga nám tehdy

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden