Můj čas na kafíčko

Josef Abrhám odešel do hereckého nebe za svojí ženou

Můj čas na kafíčko

Milovanou Libušku nepřežil ani o rok, bez ní pro něho další život ztratil smysl.

Když před rokem zemřela Libuše Šafránková (†68), celý národ byl smutný. Nyní je ten smutek dvojnásobný, protože nás opustil také její osudový muž Josef Abrhám (†82).

Život Josefa Abrháma (†82) by se asi vyvíjel jinak, kdyby do něho nezasáhl rok 1948. Jeho tatínek měl totiž cihelnu a tak nějak se počítalo, že ji Josef zdědí.

Navázal by tak na rodinnou tradici. Cihelnu ale otci vzali komunisté a oblíbený herec se ji pak po roce 1989 snažil znovu uvést do provozu. Spolu se sestrou investovali miliony do nových technologií, šli do rizika, ale tohle podnikání bohužel Josefovi nevyšlo.

Chtěl být pilotem, byl v tom však problém

Josef vyrůstal na vesnici a na dětství má jen šťastné vzpomínky. Maminka za svobodna ochotnicky hrála a mohla dokonce získat angažmá ve Slovenském národním divadle. Dala ale přednost rodině, vdala se na Moravu, měla tři děti a divadlu se – i s otcem – věnovala v Uherském Hradišti dál jen na amatérské úrovni.

Josef se na jejich hry rád chodil dívat, ale vůbec neuvažoval o tom, že by se zapojil. Na to byl příliš velký introvert a trémista. Sám nikde veřejně nevystupoval. Jedinou vzpomínku má na

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden