Moje šťastná hvězda

Jste pověrčiví? Možná zbytečně…

Moje šťastná hvězda

Některé pověry mohou mít na naši psychiku pozitivní vliv, zbavují nás stresu. Jiné naopak.

Vyrazili jste na cestu autem, když vám přes ni přeběhla černá kočka. Ve vaší hlavě se začnou odehrávat tragické scénáře toho, co se vám přihodí. A i když se snažíte uklidnit tím, že je to jen pověra, nepomáhá to. Je opravdu důvod se bát?

Různé země, různé pověry. Jedno mají ale společné. Lidé si je vytvářejí, protože věří, že když něco udělají, bude to mít důsledky. A je jedno, zda příznivé, či ne. Pokud ale pověrám až příliš věříte a lpíte na dodržování rituálů, můžete mít podle lékařů poruchu osobnosti.

A to i přes to, že určité pověry na nás mohou mít i pozitivní vliv, zbavují nás totiž stresu. Psychologové dokonce tvrdí, že pověry ve společnosti vznikají a šíří se jen proto, že lidé prostě nechtějí přistoupit na nepředvídatelnost osudu a snaží se ho řídit. Patříte mezi ně? Přinášíme vám přehled nejčastějších pověr. Kterým věříte

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden