Můj kousek štěstí

Juraj Kukura - Muž, který dostal do kolen i studené Němky

Můj kousek štěstí

Jeho donchuanský knírek a charisma ďábelského alchymisty si všichni pamatují. Hrál zloducha ve filmu Vinnetou se vrací po boku Pierra Brice. Co ho poznal, už nepije bílé víno, ale červené.

Ženám se při pohledu na něj podlamovaly kolena. Díky své charismatické vizáži se ve filmu a televizi uplatnil především jako představitel mužných a drsných hrdinů. Dokázal se prosadit nejen u nás, ale i za hranicemi během emigrace.

Milovníci u nás velmi populárního seriálu Kobra 11 se jistě s velkou hrdostí těší na díl Frankie, kde tento československý herec skvěle ztvárnil mafiánského bosse Dardaie. Juraj Kukura sám o sobě tvrdí, že se snažil udělat v životě vše pro to, aby talent, který mu Bůh dal, zužitkoval a nehazardoval s ním.

Z novináře hercem

Juraj se narodil v Prešově, kde oba jeho rodiče pracovali jako úředníci. Pak šel do Bratislavy, kde nastoupil na stavební průmyslovku. Juraje studium příliš nebavilo, táhlo ho to k umění, rád také psal nejrůznější eseje a příběhy.

Proto když dostal nabídku pracovat jako novinářský elév pro tehdy velmi populární časopis Film a divadlo, neváhal. Prkna, která znamenají svět, mu učarovala natolik, že se po maturitě

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden