Můj kousek štěstí

K čemu vám pomůže Kočičí dráp?

Nejedná se o nebezpečnou zbraň vašeho domácího mazlíčka, pod tímto názvem se skrývá rostlina odborně nazývaná Vilcacora nebo také lidově Svatá rostlina.

Vilcalcora se velice podobná liáně. Liší se od ní trny ve tvaru drápku, podle kterého dostala svůj lidový název „kočičí dráp“.Tato rostlina vládne mocnými léčivými účinky. Je schopna propůjčit našemu imunitnímu systému obrovskou sílu a tím nás chránit před spoustou nemocí. Proti kočičímu drápu nemají škodlivé mikroorganismy šanci.A nejen ony. Kočičí dráp je schopen udělat z našeho imunitního systému obra, který dokáže zatočit i s rakovinou, umí zabránit jejímu šíření nebo dokonce způsobit smrt nádorových buněk. V posledních letech se stal dokonce nadějným protivníkem AIDS, nemoci, která učiní náš imunitní systém naprosto nefunkční.Tato léčivka nás díky schopnosti zabránit tvorbě krevních sraženin může ochránit i před infarktem a cévní mozkovou příhodou. Léčivé kouzlo kočičího drápu spočívá v jeho obsahu velkého množství druhů alkaloidů, polyfenolů i aminoglykosidů, které vytvářejí unikátní léčivý koktejl.

Jak jej užívat?

Za zmínku stojí i silné antioxidační účinky této rostliny i její schopnost zahnat bolesti svalů, končetin, únavu, depresi, dodat nám energii a posílit naši kondici. Konzumuje se vnitřní kůra kočičího drápu ve formě odvaru.Připravíme ho nasypáním jedné až tří čajových lžiček sušené kůry kočičího drápu do 0,75 l vroucí vody a necháme na mírném ohni 15 minut vařit. Potom scedíme a pijeme třikrát denně jednu hodinu před nebo po jídle.Nahořklou chuť odvaru zpříjemníte přikusováním jablka. Rozhodnete-li se k pravidelnému pití tohoto odvaru, je dobré zařadit do svého jídelníčku ovoce, hodně zeleniny a dostatečné množství vody. Kočičí dráp seženete běžně v lékárnách a podobných obchodech za velmi příjemnou cenu.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden